Linksback Büttner blijft strijdbaar bij Vitesse

Gepubliceerd: 08-01-2018 16:01. Bijgewerkt: 08-01-2018 16:55

Alexander Büttner blijft zich ook in het tweede elftal inzetten voor Vitesse. Zaakwaarnemer Aleksandar Bursac acht de kans vijftig procent dat de verbannen linksback ook na de winterstop in Arnhem speelt.

"Zijn contract loopt tot 2019, maar alle opties zijn open", aldus zaakwaarnemer Aleksandar Bursac. "Uiteindelijk ligt de beslissing bij Alex zelf." De Doetinchemse linksback werd door trainer Henk Fraser thuisgelaten voor het trainingskamp in Spanje nadat hij met een te hoog vetpercentage terugkwam van de winterstop. Bovendien is hij voorlopig teruggezet naar het tweede elftal. "Dat het een verre van ideale situatie is mag duidelijk zijn", aldus Bursac, die het ziet als een dubbele straf. "Maar Alex is geen persoon die zegt van rot op, ik doe niks meer. Hij wil zo snel mogelijk zo fit mogelijk worden. Vitesse is zijn werkgever en daarvoor zet hij zich in."

Vitesse heeft inmiddels aangegeven open te staan voor een vertrek van Büttner tijdens deze transferperiode. "Er zou deze week al nieuws kunnen zijn", laat zaakwaarnemer Bursac weten. Hij beaamt dat een transfer zeker een optie is. "Binnen Nederland is er een club met interesse en ook in het buitenland zijn diverse clubs op zoek naar een linksback. Als Alex zijn keuze maakt, komen we daarmee naar buiten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)