Lichtshow alternatief voor Dorpsfeest Wehl

Gepubliceerd: 07-06-2020 2:06. Bijgewerkt: 07-06-2020 13:18

Omdat het dorpsfeest in Wehl door de coronacrisis dit jaar niet door kan gaan, heeft de organisatie als alternatief zaterdagavond een heuse lichtshow met muziek op touw gezet. Met medewerking van de dansgroep Sky Motion moet de show de Wehlenaren wat verlichting bieden in de coronatijd.


"Het is een heel ander dorpsfeest dan we ons voorgesteld hadden", vertelt voorzitter Eugène Alofs van de stichting Wat Een Heerlijk Land (WEHL), die het jaarlijkse dorpsfeest organiseert. "Vandaar dat we toch maar heel dunnetjes de mensen wat wilden bieden vanavond." De organisatie van het Dorpfeest Wehl vond het belangrijk om toch iets te doen dit jaar. "De saamhorigheid die wij nodig hebben wil je je toch behouden", legt Alofs uit. "Vandaar dat we bij ieder huishouden een zakje snoep hebben bezorgd met daarbij een uitnodiging om via de livestream te kijken naar het programma."

Voor de dansers van Sky Motion, die eerder ook al optraden voor de Koning, was het wennen om voor een virtueel publiek op te treden. "Normaal dan heb je publiek om je heen staan en dan heb je direct een reactie van de mensen", legt danser Owen Evers uit. "Het is wel leuk dat we hieraan mee mogen werken. Het is een eer dat we hiervoor gevraagd zijn." De organisatie kijkt tevreden terug op de avond. "Ik hoorde DJ Niels zeggen dat we achthonderd aansluitingen hebben gehad", zegt Alofs. "Ik denk dat we de mensen, die normaal het feest zouden vieren, bereikt hebben met deze mooie avond."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)