Lichtenvoorde loopt uit voor Passion Achterhoek

Gepubliceerd: 16-04-2019 1:04. Bijgewerkt: 16-04-2019 11:29

Ruim duizend mensen kwamen maandagavond naar de Hamalandhal in Lichtenvoorde voor de eerste editie van The Passion Achterhoek. Het lijdensverhaal van Jezus kreeg dit jaar voor het eerst een regionaal aspect door de deelname van acteurs en muzikanten uit de hele Achterhoek.


"Voor ons was het een geweldige avond", blikt scriptschrijver Hans Hinkamp terug. "En gezien de reacties van de mensen in de zaal heeft iedereen echt volop genoten." Zangeres Laura van Kaam mocht enkele nummers ten gehore brengen op het podium. "Ik vind het toch wel bijzonder dat je ziet hoeveel mensen er naar zo'n Achterhoeks evenement komen", vertelt de Dinxperlose. "Ik vind het super leuk dat er zoveel mensen verbonden zijn." Tijdens voorgaande edities, onder de naam The Passion Lichtenvoorde, stonden er voornamelijk mensen uit Oost-Gelre op de bühne. Dit jaar deden er voor het eerst spelers uit Bredevoort, Doetinchem, 's-Heerenberg en Silvolde mee aan het spektakel.

Het actuele thema van dit jaar is ontmoeting. Voor actrice Dike van den Berg heeft dat twee betekenissen. "De letterlijke ontmoeting: het nieuwe mensen leren kennen", legt de Doetinchemse uit. "En aan de andere kant is er het het ontmoeten: een beetje rustig aan doen." Babette Zwetsloot maakte haar debuut als Maria Magdalena. Voor haar was het hele schouwspel nieuw. "Toen ik hier kwam kende ik eigenlijk bijna niemand", aldus de 's-Heerenbergse. "Het is altijd leuk om mensen te ontmoeten en je passie te delen."

Een uitgebreidere registratie van The Passion Achterhoek is op maandag 22 april (tweede paasdag) vanaf 18.00 uur te zien op televisie en op onze website.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)