Lichtenvoorde bloeit door jarig bloemencorso

Gepubliceerd: 12-07-2019 14:07. Bijgewerkt: 12-07-2019 14:09

Lichtenvoorde maakt zich op voor de negentigste editie van het steeds populairder wordende Bloemencorso. Tijdens de traditionele maquettepresentatie lieten de bouwers de achttien bijzondere creaties zien die begin september door de straten rollen tijdens het dahliaspektakel.


“We zien dat het corso in alle opzichten heel erg goed gaat”, zegt voorzitter Herman ter Haar van het Bloemencorso. In alle opzichten is de organisatie tevreden, zo zijn de publiekstribunes uitverkocht, is het buurten bij de bouwers uitverkocht en komt zelfs een Australisch productiebedrijf naar Lichtenvoorde om een film te maken over de negentigste editie. “We zijn echt heel erg tevreden”, aldus Ter Haar. Bezoekers die te gast waren bij de maquettepresentatie van de achttien grote deelnemende wagens waren onder de indruk. “Er zitten echt hele mooie tussen”, vindt Daan Luttikhold. Ontwerper Jordy Mellink van corsogroep 6kamp is het daarmee eens: “Ik vind dat er nu sterkere maquettes tussen staan dan vorig jaar. Als ons ontwerp scoort, moeten we het hebben van de hele thematiek en de verrassing.”

Corsogroep 6Kamp, sinds 1981 deelnemer, heeft dit jaar als thema gekozen voor de Plastic Oceaan. De groep maakt een zeeschilpad die getroffen wordt door plastic afval. “We bouwen twee verschillende zijdes”, vertelt ontwerper Mellink. “De maquette van de schildpad is aan de andere kant heel anders, maar voor de rest zullen we wel zien.” Ter Haar verwacht een bijzondere jubileumeditie: “We gaan een hele mooie tentoonstelling maken over het Corso, we gaan wat doen met de 90-jarigen en er zijn nog heel veel dingen die we niet gaan verklappen”, aldus de voorzitter. “We willen het een beetje spannend houden.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)