Lichten blijven branden bij kapperszaken

Gepubliceerd: 18-02-2021 12:02. Bijgewerkt: 18-02-2021 14:47

Kapperszaken door het hele land laten donderdagavond hun lichten branden met de actie #lichtvoordathetuitgaat. Onder meer de vestigingen van AMI Kappers in de regio sluiten aan bij het protest en hopen op een verruiming van de coronamaatregelen.

“Alle reserves zijn er doorheen", vertelt Kitty Elferink, eigenaresse van drie AMI Kappers-vestigingen in Doetinchem en Zelhem, over de financiële situatie. "We zijn lang dicht geweest, maar er was geen regeling waar we steun van kregen.” Elferink laat net als vele andere kappers donderdagavond de lichten branden in haar vestigingen: “We willen aan Den Haag kenbaar maken dat we het echt zwaar hebben, vooral de kleinere vestigingen zijn gewoon op." Meerdere zaken in de regio sluiten donderdagavond aan bij de actie, waaronder Joucke's Barbershop in Doetinchem.

Elferink geeft aan voor haar gevoel veilig open te kunnen voor klanten: “In de periode dat we open waren was het landelijke besmettingspercentage vier procent, toen we dicht moesten is dat naar twintig procent gestegen, dat zegt voor ons al genoeg.” De eigenaresse geeft aan dat ze deze actie een vreedzame manier vind om hun stem te laten horen: “Ik hoop dat de overheid er wat mee doet, niet geschoten is altijd mis."

Oneerlijk
Dat de kappers in België open zijn en dat kapperszaken in Duitsland 1 maart hun deuren openen, vindt Elferink opmerkelijk: “Wij zitten zo dicht aan de grens dat het besmettingspercentage nagenoeg gelijk is, als de kappers het daar kunnen, dan kunnen wij het toch ook?” Ze hoopt dat vaste klanten niet naar Duitse kapsalons gaan, maar nog even geduld hebben.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)