Lichtbundels verlichten Oude IJsselstreek

Gepubliceerd: 20-12-2016 12:12. Bijgewerkt: 20-12-2016 13:07

Verschillende kernen in Oude IJsselstreek worden in de nachtelijke uren verbonden door lichtstralen. Het zogenaamde Oosterlicht wil verbinding creëren rond de Kersttijd.


"We hebben een jaar of vijftien de kerk van Silvolde in het licht gezet, maar we waren echt toe aan iets anders", aldus initiatiefnemer Hans van den Hurk. "Toen ontstond heel snel het idee om de plaatsen met elkaar te verbinden." Door grote lampen met xenonverlichting te plaatsen in Terborg, Etten en Silvolde, zijn de eerste drie pijlers van het Oosterlicht gecreëerd.

Vanaf woensdagavond krijgt de piramide daadwerkelijk vier poten. "We zagen dat er een straal ontbrak en dat was die van Ulft", aldus Van den Hurk. Harry Verheij had wel oren naar het idee: "Voor de symbolische piramide heb je natuurlijk vier poten nodig, en wij zijn de vierde.” Vanaf het dak van zijn pand op bedrijventerrein De Rieze zal de vierde poot van de verbindende piramide de lucht verlichten.

De lichten blijven tot de eerste week van 2017 in de avonduren branden, daarna neemt het donker de lucht van Oude IJsselstreek weer over.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)