Licht brengt buurlanden samen bij de grens

Gepubliceerd: 12-03-2022 21:03. Bijgewerkt: 12-03-2022 21:41

Honderden Nederlanders en Duitsers hebben zaterdagavond samen een ketting van licht gevormd in de grensplaatsen Dinxperlo en Suderwick. De deelnemers wilden een boodschap afgeven naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.

De honderden deelnemers hadden kaarsen en lampjes meegenomen, waarmee een ketting van licht werd gemaakt. Ze verzamelden zich rond 19.00 uur op de Dorfplatz (Suderwick), het Prins Clausplein (Dinxperlo) en de Brüggenhütte (Isselburg). Vanaf hier werd een ketting gevormd richt de kerk aan de Heelweg. Aan het moment waren geen toespraken gekoppeld. Deelnemers werden van te voren opgeroepen om geen vlaggen en spandoeken mee te nemen.

De actie was bedoeld om een signaal af te geven. "Uit solidariteit met de bevolking van Oekraïne hebben burgers uit Dinxperlo, Suderwick en Isselburg het initiatief genomen voor een symbolische grensoverschrijdende menselijke keten in Nederland én Duitsland", schreven de initiatiefnemers in een uitnodiging. "Om te laten zien dat in Europa langs de grens mensen samen in vrede kunnen leven."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)