Levensverhaal van Henk de Jong op papier

Gepubliceerd: 14-11-2017 15:11. Bijgewerkt: 14-11-2017 15:33

De eerste 52 levensjaren van huidig De Graafschap-trainer Henk de Jong zijn vereeuwigd op papier. Schrijvers Ate de Jong en Radboud Droog hebben het verhaal van de markante voetbaltrainer opgetekend in het boek ‘Henk’.


"Het is begonnen met een spandoek van de supporters van Cambuur", zo laat Henk de Jong weten over de totstandkoming van het boek. Hoewel hij als trainer onder druk stond in Leeuwarden en de resultaten tegenvielen, stak het publiek De Jong met spreekkoren en spandoeken een hart onder de riem. "Toen dacht ik jee, niet normaal joh", aldus de oefenmeester, die zegt dat de schrijvers van het boek daardoor werden geïnspireerd. "Het zou daar een klein beetje over gaan, maar toen gingen we praten en nu is het eigenlijk een heel breed boek geworden."

Zo maakte De Jong als assistent-trainer van Fritz Korbach bij Heracles Almelo het nodige mee. "Hij was geschorst en ik mocht voor het eerst trainer zijn in het betaald voetbal", zo legt De Jong uit. Voormalig De Graafschap-trainer Korbach zou hem bellen om de wedstrijd door te nemen, maar dat liep anders: "'Henk, er zitten hier toch een paar mooie vrouwen. Je red je er maar mee'", zo liet Korbach destijds aan De Jong weten.

Naast anekdotes over Korbach, komen onder meer het winnen van een loterij (het verbrassen van de winst) en het verlies van zijn schoonbroer aan de orde. Het boek ‘Henk’ is vanaf maandag verkrijgbaar.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)