Leven en bewegen in SSP-Hal tijdens fair

Gepubliceerd: 27-01-2019 14:01. Bijgewerkt: 30-01-2019 10:02

Helpgewoon Buurtsport organiseert 3 februari een (Be)leef- en Beweegfair voor iedereen in de SSP-Hal in Ulft. Het is geen typische sport- of lifestylebeurs, leggen buurtsportcoaches in Oude IJsselstreek Dennis Kock en Geke Schuurman uit.

“Het is eigenlijk gewoon een evenement dat georganiseerd wordt door Helpgewoon Buurtsport samen met een aantal studenten van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen, red.)”, legt Kock uit. De standhouders vormen met elkaar een divers palet. Schuurman: “Van fysiotherapeuten tot fitnessscholen maar ook veel breder dan dat. We hebben bijvoorbeeld kennis over bewegend leren, maar ook kindercoaching: hoe ga je om met huiswerkbegeleiding, voeding of hoe ga je om met stress. Eigenlijk voor ieder wat wils.”

Behalve langs stands lopen, is er ook een beweegplein. “Daarop staat een korfbalvereniging”, zegt Kock. “Die korfbalvereniging staat daar natuurlijk niet zonder korven en daar kun je bijvoorbeeld even een balletje gooien, er komt een springkussen te staan en verder een fitnessschool die nog een paar toestellen mee neemt die je uit kunt proberen. Schuurman vult hem aan: Je kan een voetscan laten doen bij de podotherapeut die jou een klein advies kan geven, voetreflexologie kun je uitproberen dus er zijn wel aspecten die je uit kunt proberen.” De (Be)leef- en Beweegfair is 3 februari van 12.00 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)