Les in oude burgemeesterskamer Winterswijk

Gepubliceerd: 25-06-2021 15:06. Bijgewerkt: 25-06-2021 15:14

Wethouder Elvira Schepers van Winterswijk heeft vrijdagochtend 'de sleutel van de toekomst' overhandigd aan de drie directeuren van het Saxion, het Graafschap College en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). De onderwijsinstellingen gaan op een verdieping van het raadhuis onderwijs geven aan Nederlandse en Duitse leerlingen.


Dick Sweitser (Saxion), Kees Nieuwenhuijse (Graafschap College) en Gerrit Averesch (HAN) namen de 'symbolische sleutel' in ontvangst. "Leerlingen gaan werken en leren in de regio, op de plek waar je ze wilt houden", vertelde Sweitser. Twaalf leerlingen krijgen les in management in de voormalige werkkamer van voormalig burgemeester Thijs van Beem van Winterswijk. Dat aantal lijkt wellicht niet veel, maar er is plek voor maximaal zestien leerlingen, dus zit de opleiding al bijna vol. Het zijn vooralsnog alleen Nederlandse leerlingen, de contacten met Duitsland beperken zich voorlopig tot bedrijfsbezoeken.

 
"Duitsers steken pas over als ze zien dat iets draait", verklaarde Alexander van der Graaff, projectmanager bij het Grensland College. "Daarvoor moet het hier eerst op gang komen." Het Grensland College opent 2 september de deuren. Behalve de hoofdvestiging in Winterswijk heeft het Grensland College ook een vestiging in het CIVON in Ulft. "Daar krijgen leerlingen gebouw gebonden installatietechniek", aldus Van der Graaff.

'Houden getalenteerde jeugd in regio'
Wethouder Schepers keek met genoegen toe hoe er nog volop wordt geklust in het monumentale raadhuis. "Ik juich het toe. Het is vernieuwend voor het onderwijs in de regio, het is grensoverschrijdend met deelname van Kreis Borken en het biedt meer kansen voor inwoners van Winterswijk", zei Schepers. "We houden getalenteerde jeugd nu in de eigen regio."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)