Leisurelands doet een beroep op bezoekers

Gepubliceerd: 29-05-2020 12:05. Bijgewerkt: 29-05-2020 12:28

In aanloop naar een zonovergoten Pinksterweekend doet beheerder Leisurelands van recreatieplassen in de regio een beroep op bezoekers. Om niet over te hoeven gaan tot een sluiting, zoals eerder bij 't Hilgelo in Winterswijk, moeten mensen zich houden aan de coronavoorschriften.


“Het is een hele bijzondere situatie voor ons”, beaamt Adriaan van der Linden, manager bij Leisurelands. “Enerzijds zien we dat mensen heel blij zijn dat ze naar buiten mogen, maar dat het op sommige dagen wel heel druk kan worden.” Op Hemelvaartsdag werd in overleg met de politie en de gemeente besloten om recreatieplas 't Hilgelo in Winterswijk te sluiten vanwege de drukte. “De politie heeft geconstateerd dat het te druk was en dat mensen geen afstand hielden”, weet Van der Linden, die bezoekers oproept om komend weekend anderhalve meter afstand aan te houden: “Dan kunnen we onze gebieden open houden. De gebieden zijn groot genoeg, dus dat moet kunnen.”

Mocht er in het aankomende lange Pinksterweekend drukte ontstaan bij de plassen, kunnen recreatiegebieden opnieuw worden afgesloten. Leisurelands plaatst dan borden en zet de ingaande slagbomen uit. “Dat kan een besluit zijn wat we zelf nemen, of dat in overleg met de politie of de gemeente genomen wordt”, verklaart Van der Linden. “We hebben collega’s die de gebieden in de gaten houden, kijken hoe vol de parkeerplaatsen zijn en hoe druk het op ligweides is. Op basis daarvan kijken we hoeveel mensen we nog toe kunnen laten.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)