Legendes maken Aalten warm voor darten

Gepubliceerd: 06-03-2018 14:03. Bijgewerkt: 06-03-2018 14:21

Vier legendes uit de dartswereld stonden dit weekend op de planken in de Hofnar in Aalten. Andy Fordham, Tony O’Shea, Darryl Fitton en Ted Hankey genoten, maar vinden tegelijkertijd dat de dartssport in Nederland een flinke impuls nodig heeft.


"Gedurende de kerst zaten we vroeger massaal naar de Lakeside te kijken", aldus Frank Wensink, uitbater van De Hofnar en organisator van het Lakeside Legends-darttoernooi. "Om die nu in levende lijve hier te hebben vind ik waanzinnig." Ted Hankey, voormalig winnaar van het Lakeside-toernooi, genoot in Aalten. Hij ziet echter dat het gat tussen de grote dartsbond PDC en het amateurveld te groot is. "Iedereen wil tegenwoordig naar de PDC, maar er is maar beperkt ruimte", aldus de Engelsman, zelf lid van de BDO-bond. "We hebben een grote promotor nodig die één of twee grote toernooien naar Nederland haalt."

Organisator Wensink merkt dat de dartssport groeiende is qua ledenaantallen, maar het niveau blijft in zijn ogen achter. "Op amateurniveau wordt het heel breed beoefend, maar het is hopen dat we naar een hoger niveau kunnen gaan." Wensink heeft samen met Hankey plannen om een dartsschool op te richten in Aalten om het niveau op te krikken. "De intentie en de interesse blijft van beide zijden groot", vertelt de organisator van het toernooi. "Dus ik denk dat we er meer handen en voeten aan moeten geven."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)