Leerlingen van het Rietveld in quarantaine

Gepubliceerd: 09-10-2020 13:10. Bijgewerkt: 09-10-2020 13:11

Vier leerlingen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem zijn deze week positief getest op het coronavirus. In navolging van de procedure van de GGD zijn dertig leerlingen van de middelbare school in quarantaine gegaan.

‘’Dit alles maakt de het goed organiseren van het onderwijs lastiger’’, zegt plaatsvervangend rector Jeroen Sanders van het Rietveld over de invloed van het coronavirus. Hoewel er geen medewerkers besmet zijn op de middelbare school, moet er regelmatig personeel thuisblijven in afwachting van een coronatest. “Wanneer het aantal afwezigen nog verder zou gaan toenemen, zitten er voor ons grenzen aan de organiseerbaarheid”, zegt Sanders. “We volgen de ontwikkelingen dus ook met veel spanning.’’

Eerder raakte een mavo-leerling van het Rietveld besmet, toen moesten zeven andere leerlingen in quarantaine. Sanders geeft aan dat de corona ervoor zorgt dat onderwijs anders wordt vormgegeven: “Sommige klassen zitten soms op school terwijl de docent dan vanuit huis lesgeeft. Wij zorgen er zo veel als mogelijk voor dat er begeleiding is bij de klas die dan op school zit, zodat zij ook goed aan het werk gaan. Op dit moment is dat onder controle."


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)