Leerlingen leren 'deutsche Sprache' spreken

Gepubliceerd: 19-04-2018 16:04. Bijgewerkt: 19-04-2018 17:26

Nederlandse en Duitse leerlingen zijn donderdag in Bredevoort de hele dag bezig geweest met het verbeteren van hun buurtaal. Met verschillende workshops en activiteiten hoopt organisator Regio Achterhoek in te spelen op de krimp in beide regio’s.


"De Duitse taal is vooral van belang om in de eigen streek werk te kunnen vinden", aldus organisator Paul van Dun. "We hebben hier een smartindustrie die staat te schreeuwen om mensen." Volgens Van Dun ontstaat hetzelfde probleem in Duitsland en daar wil Regio Achterhoek op in spelen door de Duitse taal van jongeren uit de Achterhoek te verbeteren. "Als we er nou voor zorgen dat er over en weer gegaan kan worden met toekomstige arbeidskrachten kan dat elkaar mooi aanvullen."

De samenwerking tussen de Achterhoekse en Duitse leerlingen gaat volgens scholier Rik van het Baudartius College al heel goed. Tijdens een vraaggesprek en een estafetteloop had hij de kans om met zijn Duitse generatiegenoot Mate te praten. "Ja dat vond ik leuk", vertelt Rik. "Aangezien hij dan ook in het Nederlands probeert te antwoorden en ik in het Duits." Volgens de jonge Achterhoeker is de dag niet alleen belangrijk voor het ontwikkelen van de spraak maar is het ook gezellig. "Dat is natuurlijk goed om de taal te leren, maar ook leuk om Mate beter te leren kennen."

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)