Leerling van Rietveld besmet met corona

Gepubliceerd: 10-09-2020 14:09. Bijgewerkt: 10-09-2020 14:37

Een mavo-leerling van het Rietveld Lyceum in Doetinchem is positief getest op het coronavirus. Zeven andere leerlingen die langer dan een kwartier binnen 1,5 meter met deze scholier in aanraking zijn geweest gaan thuis in quarantaine.

“Deze maatregel hebben we getroffen in overleg met de GGD”, zegt rector Paddy Harbers van het Rietveld Lyceum. Volgens hem is er uitgebreid contact geweest en wordt nu maatwerk geboden, zodat er geen hele klassen naar huis hoeven worden gestuurd. “De namen van leerlingen, die dit betreft, en bij ons bekend zijn, hebben wij doorgegeven aan de GGD”, legt Harbers uit. De mavo-4 leerling is al sinds maandag niet meer op school geweest en maakt het naar omstandigheden goed.

Het Rietveld Lyceum blijft in contact staan met de GGD, mocht er iets veranderen aan de situatie op de school. “Voor leerlingen blijft gelden dat het van belang is dat ze thuisblijven bij klachten", verklaart Harbers. "En dat ze op school de anderhalve meter afstand ten opzichte van onze medewerkers respecteren”, aldus Harbers.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)