Leerling Metzo College wint fotowedstrijd

Gepubliceerd: 11-06-2019 12:06. Bijgewerkt: 11-06-2019 13:34

De 13-jarige Marijn Beretta uit Doetinchem, leerling van het Metzo College, heeft een landelijke fotowedstrijd van de Onderwijsraad gewonnen. Zijn winnende foto hangt deze maand in de hal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag.

"Als school zijn we trots, dat is vanzelfsprekend", aldus teamleider Camiel Steverink. “We zijn vooral verrast door de creativiteit die er onder onze leerlingen te vinden is." Op de foto van Beretta zijn drie medeleerlingen scherp te zien door een paar brillenglazen. "We hebben pas achteraf nagedacht over het verhaal van de foto", aldus de fotograaf. "We wilden iets laten zien van 'samen pauze houden', dat is zo ongeveer het verhaal." De winnende foto wordt geëxposeerd tijdens de tentoonstelling ‘wijze raad’, waar honderd jaar onderwijsgeschiedenis in beeld is gebracht.

Als prijs krijgt Marijn, samen met veertien andere leerlingen van het Metzo College een masterclass fotografie. De kans dat Marijn beroepsfotograaf wordt is echter klein. "Ik wil automonteur worden", stelt hij zelfverzekerd, maar fotograferen zal hij blijven doen. "Al vanaf een jaar of zeven ben ik met fotograferen bezig", aldus de 13-jarige mavo-leerling. "Ik ben nu aan het sparen voor een nieuwe camera, een Nikon D7500."

Foto: Marijn Beretta


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)