Leemreize vierde in 'kleine Tour de France'

Gepubliceerd: 23-08-2021 16:08.

De Achterhoekse neoprof Gijs Leemreize is als vierde geëindigd in het eindklassement van de wielerwedstrijd Tour de L'Avenir, ook wel 'de kleine Tour de France voor jongeren' genoemd. Zondag stelde de wielrenner uit Ruurlo zijn eindklassering veilig.

Leemreize is sinds dit jaar wielerprof

"Ik had er vooraf voor getekend en ben er wel trots op", zegt Leemreize, die net naast een plek op het podium greep. De Tour de L'Avenir was 'een beetje het hoofddoel' dit seizoen. "Ik kijk er positief op terug", zegt het wielertalent van Jumbo-Visma. "Ik was op hoogtestage geweest in Tignes en was goed in vorm. Ik ben blij dat ik mee kon doen met de besten en heb de bevestiging gekregen dat ik een goed klassement kan rijden. Ik wist al wel dat ik bergop hard kan rijden, maar ik heb de eerste week met waaiers en een tijdrit ook goed doorgekomen. Dit geeft me wel vertrouwen."

Het lijkt erop dat Leemreize zich in de toekomst kan richten op de grote rondes. "De Tour de L'Avenir is bij de beloften het best vergelijkbaar met de Tour de France, er zit van alles in. Ik mocht voor mijn eigen kansen gaan en had nog geen ervaring met het rijden van een klassement voor mezelf. Ik had weinig verval en presteerde beter richting het einde", aldus het wielertalent. "De ploegleiding was tevreden en dat was goed om te horen."

'Hoop op grote ronde'
Wat betekent die vierde plaats in de aansprekende ronde voor volgend seizoen, kan hij al aansluiten bij de 'grote jongens'? "Ik hoop een grote ronde te kunnen rijden, maar dat gaan we nog bespreken", zegt Leemreize over volgend seizoen. "Jumbo-Visma heeft zoveel goede renners, de plekken zijn schaars." Ook Robert Gesink en Koen Bouwman staan onder contract bij de ploeg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)