Leemreize troeft Gilbert en Bardet af op klim

Gepubliceerd: 22-06-2020 15:06. Bijgewerkt: 22-06-2020 16:32

Wielrenner Gijs Leemreize uit Ruurlo heeft dit weekend laten zien dat hij goed in vorm is. De renner van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma was op de beklimming van de Redoute sneller dan gelouterde profs als Philippe Gilbert en Romain Bardet.

Meervoudig winnaar van de Amstel Gold Race en oud-wereldkampioen op de weg Gilbert vroeg vrijdag andere wielrenners om zijn snelste tijd op de beklimming van La Redoute te verbeteren. Het zogenaamde 'strava-segment' op de vermaarde beklimming, die bedwongen moet worden in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik , stond met vier minuten en 25 seconden op naam van de Belg. Leemreize, die zaterdag aan het trainen was in België, ging de uitdaging aan en was drie seconden sneller op de ruim twee kilometer lange beklimming.

Leemreize debuteert dit seizoen voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, nadat hij het afgelopen seizoen indruk maakte als klimmer in dienst van het Aaltense Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team. Lang kon de Ruurloër echter niet genieten van zijn record. Mathijs Loman, een ander Nederlands klimmerstalent, bleek zondag zes seconden sneller dan Leemreize.

Foto: Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)