Leemreize snelste in klimtijdrit bij Vaals

Gepubliceerd: 04-07-2019 14:07. Bijgewerkt: 04-07-2019 15:54

Wielrenner Gijs Leemreize uit Ruurlo heeft woensdagavond de Tacx Klimtijdrit Vaals gewonnen. Op en rond de beklimming van de Camerig was de toekomstig renner van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma drie seconden sneller dan nummer twee Jasper de Plus.

Het was de allereerste keer dat een renner van de Aaltense formatie Sensa-Kanjers voor Kanjers een wedstrijd wist te winnen in de Topcompetitie. De Topcompetitie is de hoogste Nederlandse divisie van het wielrennen, waarin de beste clubteams het opnemen tegen kleinere Nederlandse profteams. Leemreize zette op het dik vijftien kilometer lange parcours een tijd neer van iets meer dan 24 minuten en zag alle concurrenten zich daarop stukbijten.

Met zijn eindtijd zette de Ruurloër de derde tijd ooit neer bij de wedstrijd in het Limburgse heuvellandschap. Ploegleider Arjan Ribbers gaf eerder al aan dat hij maar weinig Nederlandse renners kende die zo hard een berg op kunnen rijden als Leemreize. Mede dankzij de goede resultaten zal de renner vanaf 2020 uitkomen voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma.

Foto: Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)