Leden KNMV enthousiast over ‘Dutch Masters’

Gepubliceerd: 06-04-2017 13:04. Bijgewerkt: 06-04-2017 13:50

De leden van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging hebben enthousiast gereageerd op de samenwerking met de Zwarte Cross en het Rijksmuseum. Onder de noemer ‘Dutch Masters’ zullen de motorsporttoppers op een baan met Nederlands beste schilderwerken crossen.


“Een enkele negatieve reactie, maar over het algemeen is iedereen super, super enthousiast”, aldus directeur Patrice Assendelft van de KNMV over de reacties vanuit de leden. “Voor ons is het unieke samenwerking. Het is echt out of the box. Ik denk dat veel mensen ook gefronst hebben met de wenkbrauwen.” Replica's van de schilderijen van de ‘Dutch Masters’ uit het Rijksmuseum zullen een prominente plek innemen langs de crossbaan in Lichtenvoorde. Daarnaast kunnen bezoekers ook schilder- en tekencursussen volgen op de Theaterweide van de Zwarte Cross.

De samenwerking tussen de drie partijen is er dit jaar voor het eerst. “Tussen de Zwarte Cross en ons is het contact er al een aantal jaar”, zegt Assendelft over relatie met organisator De Feestfabriek. De KNMV werd al betrokken bij de organisatie van de cross. “Het Rijksmuseum zijn we op een gegeven ogenblik gaan benaderen. Dan blijkt wel dat het Rijksmuseum het museum buiten de Amsterdamse grenzen bij een publiek bekend wil maken”, zegt Assendelft.

De Zwarte Cross is dit jaar op 13, 14, 15 en 16 juli. Alleen voor de vrijdag zijn er nog kaarten. Tijdens het festival zal onder andere het Open Nederlands Kampioenschap motorcrossen beslist worden.

Foto: Jeroen Roest

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)