Lammetjeszesling geboren in Gelselaar

Gepubliceerd: 26-02-2019 11:02. Bijgewerkt: 26-02-2019 11:30

In de stal van de familie Riethorst in Gelselaar is zondagavond een lammetjeszesling geboren. Dat is bijzonder, want normaal krijgt een schaap gemiddeld maar drie lammetjes per keer.

"We hebben wel eens meegemaakt dat er zes lammetjes tegelijk zijn geboren, maar niet bij één moeder", vertelt Anita Riethorst. "Mijn man en oudste zoon waren zondagavond bij de bevalling. Er waren al vijf lammetjes zonder hulp ter wereld gekomen. Bij het laatste lammetje moest mijn man het vliesje nog van de kop aftrekken." Vannacht is helaas één van de zesling overleden. "Dat is de natuur en kan gebeuren", aldus Riethorst. "We hebben nu drie lammetjes bij de moeder weggehaald. Die krijgen kunstmelk via een lammerenbar. Daaraan hangen spenen waardoor ze gevoed worden. De andere twee lammetjes laten we bij de moeder."

De familie Riethorst heeft een schapenbedrijf in het buitengebied van Gelselaar. Riethorst verwacht de komende tijd nog meer lammetjes. "Er gaan nog zeker dertig tot veertig schapen bevallen. Het is moeilijk te zeggen hoeveel lammetjes ze krijgen. Wij zitten normaal rond een gemiddelde van 2,7. Dit zou betekenen dat er nog zeker meer dan honderd lammetjes de komende tijd geboren zullen worden."

Foto: Anita Riethorst

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)