Lammers op voetbalavontuur in Indonesië

Gepubliceerd: 24-01-2019 13:01. Bijgewerkt: 24-01-2019 14:00

Jan Lammers uit Zevenaar staat voor een bijzonder voetbalavontuur in Indonesië. De 23-jarige verdediger stapt vrijdag in het vliegtuig en laat eerstedivisionist RKC Waalwijk en het winterse Nederland achter zich voor een overstap naar Pusamania Borneo FC.


“Het financiële aspect is natuurlijk goed daar en je kunt niet ontkennen dat je daar ook voor gaat”, vertelt Lammers over zijn transfer. “Maar het avontuur is ook heel wat.” Via zijn zaakwaarnemer kwam hij in contact met de nummer zeven van de Indonesische competitie. Hij merkt dat voetbal gigantisch leeft in het Aziatische land. “Het stadion wordt de ‘Theatre of Hell’ genoemd, dus dat zegt wel genoeg”, aldus Lammers over de fanatieke aanhang van Pusamania Borneo. “Ze leven daar echt voor voetbal.” Irfan Bachdim brak als voetballer niet door in Nederland, maar werd in Indonesië een goedbetaalde superster. De Zevenaarder ziet wel wat in dat voorbeeld: “Het is mooi dat dat die jongen is gelukt en ik hoop dat het mij ook gaat overkomen.”

De 23-jarige Lammers begon zijn carrière in het shirt van De Graafschap en stapte anderhalf seizoen geleden over naar RKC Waalwijk, waar hij direct aanvoerder werd. Of hij met de stap naar Indonesië definitief afscheid neemt van het Nederlandse voetbal, weet de verdediger niet. “Het is een geweldig avontuur, maar je weet wel waar je aan begint. Als je in Indonesië voetbalt, val je in Nederland niet op”, vertelt Lammers. “Als ik daar een mooie carrière kan maken dan blijf ik daar voetballen, maar je weet het nooit. Misschien komt er wel weer een heel ander land langs.”

Foto: Jan Lammers

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)