Lammers na maanden vrij van hoofdblessure

Gepubliceerd: 03-05-2016 9:05. Bijgewerkt: 03-05-2016 9:58

Wat voor Jan Lammers van De Graafschap het seizoen van de doorbraak in de eredivisie had moeten worden, eindigde in een deceptie. Na een kopduel met Mike Havenaar lag de 20-jarige verdediger zeven maanden in de lappenmand.

"Je krijgt een klap tegen je kop aan en dan is opeens je hele seizoen voorbij", zegt een nuchtere Jan Lammers op de training van de Superboeren. "Dat was niet helemaal de bedoeling." In het duel tegen ADO Den Haag op 18 oktober raakte de verdediger geblesseerd na een duel met spits Mike Havenaar. "Ik kwam met mijn achterhoofd tegen zijn voorhoofd en ik ging knockie. De verzorger zei dat ik even weg was." Een week later zou hij in principe weer bij de selectie zitten, maar zijn hersenschudding bleek erg hardnekkig. "Zeven maanden later stond ik pas weer op het veld."

De revalidatie viel Lammers zwaar. "Ik heb er echt doorheen gezeten. Ik heb het er veel met fysio Frank (Renzenbrink red.) over gehad. Soms dacht ik echt dat het niet meer goed ging komen, maar uiteindelijk sta ik er nog." Om zijn hoofd te laten herstellen, volgde hij fysiotherapie bij de gespecialiseerde sportfysio Maarten van Berlo in Helmond. "Ik heb veel rare dingen moeten doen. Tellen, dingen achterstevoren spellen en dan tegelijkertijd hinkelen. Weet ik veel wat allemaal. Allemaal om je hersenen weer te laten wennen aan de drukte in het veld."

Beest Lammers volgend seizoen terug in defensie

Nu heeft Lammers de rust in zijn hoofd terug, maar de aanstaande nacompetitiewedstrijden komen voor hem nog te vroeg. "Dit seizoen kom ik niet meer in actie", aldus de verdediger. Wel hoopt hij eventueel nog minuten te maken bij de jeugd. "Ik wil gewoon zo fit mogelijk de zomer ingaan. In de zomer ga ik door met trainen zodat ik topfit het volgende seizoen in kan gaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen."


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)