Laborijn herkent wantrouwen en angst niet

Gepubliceerd: 21-02-2019 17:02. Bijgewerkt: 21-02-2019 17:09

Directrice Betty Talstra herkent zich niet in de klachten dat cliënten extreem worden gewantrouwd en tot in detail worden gecontroleerd. Ze zou graag het gesprek over die klachten willen hebben.


“Ik herken mij systematisch en structureel niet in dat wantrouwen en in die angst", aldus Talstra. "Wat ik wel begrijp is dat het voor inwoners heel erg moeilijk is om een uitkering aan te vragen. Dan ben je heel kwetsbaar. Wij moeten daar als professionals binnen Laborijn heel goed van bewust zijn hoe we daar mee omgaan. Dat wantrouwen wat er ongetwijfeld is, dat moeten we zien om te zetten in vertrouwen." Talstra vind het jammer dat de klachten op deze manier via het meldpunt van de Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek naar buiten komt. "Eigenlijk willen we we dat soort klachten liever zelf ontvangen en bespreken wat we er aan kunnen doen. We zijn een organisatie waar we voor en met mensen werken en daar worden ook fouten gemaakt. Wij willen graag leren van die fouten." Ex-cliënt Christa, die anoniem haar verhaal wilde doen, vertrok enige tijd geleden bij Laborijn omdat ze niet begrepen werd en niet naar haar als persoon werd geluisterd.

In Doetinchem gaan de PvdA en de SP in de raadsvergadering van volgende week donderdag vragen stellen aan het college over de kwestie. Eerder deze week werden al Kamervragen gesteld door Tweede Kamerleden Gijs van Dijk en John Kerstens van de PvdA aan staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bij het meldpunt van de Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek zijn sinds afgelopen zaterdag al 32 nieuwe klachten binnen gekomen over de werkwijze binnen Laborijn. Zij wachten nog op een brief van de gemeenten over de gestuurde brandbrief. Ondertussen blijft het meldpunt gewoon geopend.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)