Laborijn gaat actief aan de slag met klachten

Gepubliceerd: 26-06-2019 10:06. Bijgewerkt: 26-06-2019 14:19

Het dagelijks bestuur, de directie en de organisatie van Laborijn willen op korte termijn aan de slag met een aantal aanbevelingen uit het rapport van bureau Berenschot. Een aantal concrete verbeteracties zijn inmiddels al genomen zo laat het dagelijks bestuur dinsdagmiddag weten.


"Wij zien het als onze opdracht om samen met de organisatie de dienstverlening aan inwoners te verbeteren en de menselijke maat te verankeren in de organisatie", aldus Jorik Huizinga als voorzitter van het dagelijks bestuur. " Acties op korte termijn zijn daar een belangrijke eerste stap in. Zodat verbeteringen direct merkbaar zijn." Zo is het telefonisch spreekuur voor inwoners en klanten aangepast van een uur naar een hele ochtend en zijn consulenten iedere morgen telefonisch bereikbaar. "Inwoners en klanten komen zo direct bij de juiste persoon terecht. Als er 's middags een telefoontje binnen komt, wordt diegene op een ander moment teruggebeld", aldus Huizinga.

Een andere verbeteractie is dat cliënten na afloop van een persoonlijk gesprek direct een enquête kunnen invullen over hoe zij het gesprek hebben ervaren. "Waar nodig kan er snel actie worden ondernomen en direct worden teruggekoppeld binnen de organisatie", zegt Huizinga. Ook gaan de medewerkers in gesprek met de SW-collega’s en hen uitnodigen hun ervaringen met Laborijn als werkgever te delen. Ook is er binnen de organisatie intussen meer aandacht voor de formele klachtenprocedure. Zo gaat het management op een eerder moment dan tot nu toe in gesprek als er aanwijzingen voor klachten zijn. Laborijn wil ook vaker in gesprek met maatschappelijke organisaties, werkgevers en ondernemers waarmee wordt samengewerkt. "Op die manier willen we de signalen van externe partners inzetten voor verbetering van de dienstverlening. En om samen te werken aan de beste oplossing voor de klant."

Geen nieuws Betty Talstra
Het dagelijks bestuur wilde niks kwijt over de positie van directrice Betty Talstra die nog steeds met 'buitengewoon verlof' is. "Deze gesprekken lopen nog steeds", aldus Huizinga. Hij wilde ook geen termijn verbinden aan wanneer deze gesprekken zijn afgerond. Op dit moment neemt Jan-Henk Janssen als interim-directeur de dagelijkse leiding waar. Ook is er nog steeds geen formeel bericht van uittreding van de gemeente Oude IJsselstreek uit Laborijn binnengekomen bij de directie en het dagelijks bestuur.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)