“Het genot zou misschien wat groter zijn geweest als we in medewerkersaantallen het wat groter hadden kunnen afsluiten”, zegt kok Nel Schellekens. De meeste collega’s zijn inmiddels vertrokken. “Dat betekent dat we zelf vol aan de bak moeten om de gasten van een natje en een droogje te voorzien.” Toch vindt Nel het jammer dat ze zelf achter het fornuis staat. “Nou moet ik in de keuken staan, in plaats van dat je mensen de hand kunt schudden.”
In januari van dit jaar maakte het restaurant bekend te gaan sluiten aan het einde van 2016. “Toen kwamen de reserveringen”, zegt Nel. “Dus de gasten die komen, die denken er een waanzinnige party van te maken, maar die hebben niet in de gaten dat de kok de hele dag aan het huilen is”, zegt Nel lachend. Toch is ze op dit moment vooral druk met koken en niet met het afscheid. “Ik ben niet bezig met het laatste moment dat de Gulle Waard de deur dicht doet.”
Nieuwe locatie
Nel en mede-eigenaar Henk den Herder willen wel op een nieuwe locatie verder gaan, op een minder arbeidsintensieve manier. “Ik blijf aan de kook, het ligt er aan hoe erg ik het ga maken.” De nieuwe locatie is er al. “En of, ja supervet. Echt heel gaaf. Daar zullen mensen heel erg verbaasd over zijn”, aldus Nel Schellekens. “We komen weer met een echte klapper.” Achterhoekers hoeven niet ver te reizen om de kookkunsten van Nel te proeven, want Nel en Henk blijven in de buurt. “Ik ben Achterhoeker voor het leven dus we willen heel graag hier blijven en dat gaat ook gebeuren.”
Foto: REGIO8