Laatste paasvuur voor uitbater Wolfershuus

Gepubliceerd: 08-04-2017 16:04. Bijgewerkt: 08-04-2017 18:50

In de hele regio verrijzen tak voor tak stapels hout voor de traditionele paasvuren. In Wolfersveen is het een vuur met een lach en een traan, aangezien de uitbater van café ’t Wolfershuus stopt.


"Het zal wel een gedenkwaardig moment zijn", zegt uitbater Steffan Jolink van ’t Wolfershuus. Zondagavond 16 april zal hij voor de laatste keer als uitbater en organisator getuige zijn van het paasvuur. Het enthousiasme in het buurtschap is er volgens hem echter niet minder om. "Van heinde en ver komen ze met karren vol hout deze kant op", aldus Jolink, die in het najaar afscheid neemt van het café. "Ik wil het stokje graag overgeven aan iemand anders. Ik verwacht niet dat ’t Wolfershuus zelf stopt." Tot het eind van het jaar is er tijd om een opvolger te vinden.

Het stoppen van Jolink zorgt voor flinke onzekerheid in het dorp. Voor Wolfersveen en omgeving is ’t Wolfershuus meer dan een kroeg. Tijdens wedstrijddagen van de plaatselijke voetbalvereniging doet het dienst als kantine en de toneelvereniging speelt hun voorstellingen in het pand. "Voor de verenigingen is het een zenuwachtige periode", weet Jolink, die geen zekerheid kan bieden voor de toekomst. "De tijd zal het leren. Ik wil wel helpen om de toekomst veilig te stellen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)