KWcross groeit ondanks gemis topatleten

Gepubliceerd: 14-01-2019 14:01. Bijgewerkt: 14-01-2019 14:13

De KroeseWeverscross in Winterswijk moest het zondag vanwege visumproblemen zonder de Marokkaanse toplopers doen. Ondanks het ontbreken van de Noord-Afrikaanse atleten kijkt de organisatie met een nieuw deelnemersrecord tevreden terug op de achtste editie.

“Het is jammer en met de Marokkanen hebben we de nodige publiciteit gezocht”, legt organisator Berto ten Brinke van atletiekvereniging Archeus uit. “Het was extra, het was bonus geweest.” Met 351 deelnemers werd er een record verbroken. “We zijn enorm blij met de mensen die wel deel hebben genomen”, vertelt ten Brinke. “Vooral bij de één kilometer hebben er extra veel kinderen meegedaan.”

Atleet Ferdi Ubbing werd de winnaar van de tien kilometer. Voor hem maakte het niet uit dat de Marokkaanse atleten niet meededen. ”Ik loop mijn eigen tijden en mijn eigen rondes”, aldus de Winterswijker. “Als ze iets voor mij zouden lopen dan zou het wel een uitdaging voor me blijven.” Ten Brinke hoopt dat de Noord-Afrikaanse sporters volgend jaar wel naar Winterswijk komen. “We gaan ze in september/augustus al uitnodigen”, legt de organisator uit. “Om te zorgen dat niet met een visum zitten dat te laat aangevraagd wordt.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)