Kupers neemt door blessureleed een pauze

Gepubliceerd: 02-06-2021 12:06. Bijgewerkt: 02-06-2021 12:50

Atleet Thijmen Kupers uit Lengel heeft besloten dit jaar niet meer deel te nemen aan wedstrijden. De meervoudig Nederlands kampioen op de 800 meter gaat zich beraden op zijn toekomst.

“Ik heb het geprobeerd en opnieuw geprobeerd, maar mijn blessure zorgt dat ik niet klaar ben voor wat mijn beste seizoen ooit zou moeten worden”, laat de 29-jarige Kupers weten in een bericht op sociale media. “Ik doe dit jaar niet meer mee aan wedstrijden en neem een pauze om dingen te overdenken.” De atleet uit Lengel komt dus niet in actie op de Olympische Spelen. In maart liep Kupers nog wel op het EK Indoor. Daar kwam hij niet verder dan de series.

De 29-jarige atleet besloot vorig jaar al het indoorseizoen over te slaan in verband met fysieke problemen. Doel daarvan was fit zijn voor de Olympische Spelen, die later werden verplaatst naar 2021. De komende periode gebruikt Kupers om zich te beraden op het vervolg van zijn carrière: “Ik hou van de sport, maar het eist zijn tol als de energie die je erin stopt niet in de buurt komt van wat je ervoor terugkrijgt.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)