Kunstgrasveld van Concordia Wehl vernield

Gepubliceerd: 04-01-2021 10:01. Bijgewerkt: 04-01-2021 10:46

Een kunstgrasveld bij voetbalclub Concordia Wehl is rond de jaarwisseling vernield door onbekende daders. Op het veld zijn op meerdere plaatsen brandplekken aangericht, mogelijk met vuurwerk.

“In- en intriest”, vindt voorzitter Bas Helmink van de amateurvoetbalclub uit Wehl. “Het maakt ons als club zijnde zeer verdrietig.” Wanneer de vernielingen exact zijn gepleegd weet de voorzitter niet. “Of het door vuurwerk of vuur is gekomen, weten we ook niet. Dat kunnen we ook niet meer achterhalen. Als het nou op één plek was, zou je kunnen zeggen dat het jongens waren die niet wisten wat ze deden. Maar dit neigt echt naar moedwillige vernieling.” Naast de vernielingen aan het kunstgras, is ook illegaal vuurwerk afgestoken op een grasveld.

Het kunstgrasveld is eigendom van de Stichting Kunstgras Wehl. In overleg met de stichting wordt gekeken naar het herstel van het veld. Concordia hoopt de komende dagen meer informatie te ontvangen over de vernielingen. “Daarna gaan wij ons beraden op volgende stappen, dat zeker het aangifte doen van vernieling zijn”, aldus de voorzitter, die nog niet kan aangeven hoe groot de schadepost is.

Sluiting van sportpark
Het bestuur van de voetbalclub overweegt maatregelen te nemen om vernielingen te voorkomen. Een optie is daarbij volgens Concordia om cameratoezicht op het sportpark in te voeren. Ook wordt het overdag afsluiten van het sportpark als mogelijkheid genoemd. “Dit is iets wat we niet willen, maar misschien wel nodig is”, schrijft de club.

Foto: Concordia Wehl

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)