Kruisberg wil bruisen ondanks coronatijd

Gepubliceerd: 11-05-2020 17:05.

De Moederdag Drive-through van de Kruisberg Bruist in Doetinchem, waar cadeautjes voor moeders konden worden gekocht en opgehaald, liep zondag mede door tegenvallende weersomstandigheden niet storm. Door de coronacrisis moet het ondernemerscollectief zoeken naar manieren om toch bij de klant te komen.


“We hadden het liever anders gewild met Moederdag, dat er meer leven was geweest en meer publiek”, vertelt onderneemster Jeanette Saffrie van JP Style Over. “Maar helaas, het is zoals het is, en dan hebben wij zoiets van, mij moeten even omdenken.” De Kruisberg Bruist is een bundeling van ondernemers die zich samen proberen te versterken. Het idee van de Moederdag Drive-through kwam voort uit de noodzaak om de bekendheid van het collectief te vergroten. “Wij zitten heel vaak te brainstormen wat we kunnen doen om onszelf op de kaart te zetten, want het is nog steeds een beetje onduidelijk in de omgeving wat wij eigenlijk doen.”

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de oude gevangenis te koop staan, maar tot de verkoop is het een broeinest van bedrijvigheid. Hoewel de Prison Escape op de locatie een succes is, en bijvoorbeeld ook het brommermerk Brekr is ontstaan in de Kruisbergse bossen, zijn er volgens Saffrie bedrijven die minder in de picture staan. Reden voor de ondernemers om initiatieven te blijven organiseren: “Wij vinden het heel leuk dat mensen zien wat we aan het doen zijn”, benadrukt Saffrie. “We gaan zeker verder om leuke dingen hier neer te zetten, want de Kruisberg bruist.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)