Kritiek op Duitse vraag extra coronavaccins

Gepubliceerd: 12-03-2021 16:03.

Het crisisteam van de stad Duisberg heeft kritiek op de vraag van bestuurders om extra coronavaccins voor Duitse grensregio’s in Noordrijn-Westfalen. Karl-Josef Laumann, minister van volksgezondheid in de deelstaat, reageerde eerder net als het grensoverschrijdend gemeentelijk samenwerkingsverband EUREGIO nog positief op het verzoek.

Het Duisburgse crisisteam is opgericht voor corona gerelateerde onderwerpen. Zij menen dat de verdeling van coronavaccins gebaseerd moet zijn op het aantal nieuwe besmettingen en de sterftecijfers in de respectievelijke gemeenten en niet op de situatie in het grensgebied. Bestuurders van onder meer Kreis Kleve en Kreis Borken uitte eerder middels een brandbrief aan de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen hun zorgen over het hoge besmettingscijfer in Nederland. Hierin vragen zij om extra vaccins, omdat het open houden van de grenzen volgens hen een zeer sterkte impact heeft op Duitse grensgemeentes.

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn deze week bijna 26.000 coronabesmettingen, zo blijkt uit de wekelijkse cijfers. Minister Laumann heeft aangegeven bereid te zijn om meer coronavaccins aan deze regio's te leveren, zodra deze beschikbaar zijn. Een soortgelijk besluit werd vorige week genomen door de Duitse deelregering Beieren. Daar werden 50.000 extra vaccins gestuurd naar de grensregio met Tsjechië.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)