Kritiek op congres in Wunderland Kalkar

Gepubliceerd: 27-11-2020 15:11. Bijgewerkt: 27-11-2020 15:56

Het jaarlijkse congres van de Duitse rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) vindt komend weekend plaats in attractiepark Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij 's-Heerenberg. Er is veel kritiek op de bijeenkomst in het Duitse Kalkar waar ruim zeshonderd mensen verwacht worden.


“Onverantwoordelijk dat er in deze tijd een congres gehouden wordt met zoveel mensen, maar ik kan het niet verbieden,” reageert burgemeester Britta Schulz van de Duitse stad Kalkar. In Duitsland zijn evenementen die een publiek belang hebben namelijk wel toegestaan, waaronder dus ook partijcongressen. Het pretpark laat aan verschillende Duitse media weten dat ze de kritiek begrijpen, maar dat het congres een belangrijke bron van inkomsten is voor het park. Tegenstanders van de AfD hebben aangekondigd zaterdagmiddag een demonstratie te houden bij het Duitse pretpark. De groep ´aufstehen gegen rassismus´ is het niet eens met de politieke standpunten van de AfD. Ook vrezen de demonstranten dat de stad Kalkar een corona-hotspot gaat worden door de samenkomst van zeshonderd mensen.

Zowel de openbare orde van Kalkar, als de Duitse politie geven aan streng te gaan controleren. Beiden roepen op om afstand te houden en een mondkapje te dragen. “Als mensen zich niet aan de regels houden, moet er ingegrepen worden en gaan er aangepaste regels gelden,” aldus burgemeester Schulz.


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Wunderland Kalkar

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)