Kreis Borken roept om in Nederland te blijven

Gepubliceerd: 20-12-2021 17:12. Bijgewerkt: 20-12-2021 17:04

De bestuurder van de Duitse Kreis Borken roept Nederlanders en Duitsers op om het aantal grensbewegingen terug te dringen. Hij maakt zich zorgen over het aantal besmettingen met de Omikron-variant van het coronavirus.


“De Duitsers moeten in hun land blijven, de Nederlanders in Nederland”, aldus districtsbeheerder Kai Zwicker van Borken in een verklaring. “Omikron, de nieuwe mutatie van het coronavirus, begint Europa onder controle te krijgen. Ook in Duitsland duiken steeds meer gevallen op. Individuele Europese landen, zoals Nederland, hebben al gereageerd en besloten tot een strenge lockdown.” In Duitsland volgen dinsdag, na een overleg tussen de federale regering en de deelstaten, mogelijk nieuwe maatregelen.

Zwicker doet een beroep op inwoners van de grensstreek: “Over het algemeen zijn bezoeken aan buurlanden nog toegestaan. Het belangrijkste is: als Nederlanders naar Duitsland komen, moeten ze zich aan de Duitse regels houden. Dat wil zeggen, draag vooral mondkapjes in het bedrijfsleven. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook als Duitsers naar Nederland gaan. Daar gelden dan uiteraard de Nederlandse regels."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)