Kort bezoek aan Duitsland blijft toegestaan

Gepubliceerd: 16-12-2020 18:12. Bijgewerkt: 16-12-2020 18:38

Klein grensverkeer blijft toegestaan en uitgezonderd van test- en quarantaineverplichting. Hoewel tanken over de grens dus mogelijk blijft, wordt vanuit Nederland en Duitsland dringend geadviseerd om niet onnodig naar het buitenland te reizen.


"De gezondheidsdienst van Kleef adviseert alle vermijdbare contacten te verminderen en in de huidige situatie geen aankopen in Duitsland te doen," aldus een woordvoerder van Kreis Kleef. "Maar dat geldt andersom ook, ongeacht de wettelijke voorschriften adviseren wij Duitsers om momenteel niet te winkelen in Nederland." Hoewel het dus blijft toegestaan om zonder test- en quarantaineverplichting het buurland korter dan 24 uur te bezoeken, wordt dit afgeraden. Het aankondigen van een lockdown zorgde maandag voor grote drukte bij tankstations in Duitsland.

De gezondheidsdienst van Kleef zag het met gefronste wenkbrauwen gebeuren. "Ongeacht de nationaliteit zouden mensen in de grensregio er alles aan moeten doen om hun contacten te beperken tot wat absoluut noodzakelijk is", laat een woordvoerder van de organisatie weten. "Dit is de enige manier om de coronapandemie weer onder controle te krijgen."


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)