Kopzorgen De Graafschap om duel met Ajax

Gepubliceerd: 17-04-2019 17:04. Bijgewerkt: 17-04-2019 17:19

Het verplaatsen van het duel tussen De Graafschap en Ajax zorgen voor kopzorgen bij algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. Vanwege de plaatsing voor de halve finales van de Champions League wil de KNVB het treffen met de Amsterdammers verplaatsen van zondag naar vrijdag 26 april.

"Het is helemaal niet tegen Ajax", aldus Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap tegenover Omroep Gelderland. "Als het maar even mogelijk zou zijn, zouden we Ajax die rust willen geven. Ook wij kijken uit naar een goede halve finale voor Ajax." Toch is de vrijdag geen optie voor de Doetinchemse club. Er werd ook even gesproken om het duel op vrijdagmiddag te laten spelen, maar dat is volgens Ostendorp helemaal uit den boze: "Buiten de verschillende vraagstukken vind ik dat je voetbal speelt voor de supporters. De kinderen zijn gewoon naar school en mensen zijn aan het werk. Dan moet je niet zo'n belangrijke wedstrijd op vrijdagmiddag gaan spelen."

De voorkeur van De Graafschap voor het spelen van het duel met Ajax is het oorspronkelijk tijdstip van half drie op zondagmiddag. "Ik begrijp dat dat niet communiceert met de uitgangspunten van de KNVB, dat stelt dat een club die in Europees verband speelt twee etmalen rust heeft", aldus Ostendorp, die aangeeft dat in hetzelfde regelement staat dat de laatste twee speelronden van de Eredivisie tegelijkertijd gespeeld worden. "Dat is om competitievervalsing te voorkomen. We hebben dat vanmorgen uitvoerig besproken met de KNVB, maar daar zijn we nog niet uit."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)