Kooplui keren terug op markt in de regio

Gepubliceerd: 18-02-2021 17:02.

Diervoeders en bloemisten zijn na vijf weken weer welkom op de markten in de regio. In januari kregen de kraamhouders te horen dat zij vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet meer op de markten in onder andere Montferland mochten staan.


"Natuurlijk zijn we heel blij dat we hier weer mogen staan", vertelt Trees Brockötter, die met Broon Dierbenodigdheden donderdag voor het eerst in vijf weken weer op de markt in 's-Heerenberg stond. "Het was heel onverwacht dat we er in januari niet meer mochten staan. We hoorden laat in de avond dat we de volgende dag niet meer welkom waren en dat was balen." Volgens Brockötter leverde brieven en bezwaarschriften vanuit Broon Dierbenodigdheden en de branche aan de overheid niets op, maar collega Niek Oonk gaf niet op: "Mijn collega heeft gebeld omdat dezelfde marktkramen in andere regio's wel toegestaan werden. Van het een kwam het ander en na een spoedoverleg zijn we weer op alle vijf markten welkom."

Ook marktmeester Frans Peters is blij dat de bloemist en de diervoeder weer op de markt staan: "Het is fijn dat ze weer terug zijn. Voor zowel de ondernemers als het publiek was het teleurstellend dat ze er niet meer stonden." Volgens de marktmeester is dit een goed begin, maar hij hoopt ook andere marktkramen snel weer te kunnen verwelkomen: "De helft van de marktkramen staat er niet omdat zij niet-essentiële producten als kleding, lederwaren en horloges verkopen." De markt is volgens Peters dan ook ondanks de terugkeer van de diervoeders en bloemisten niet compleet: "Pas als alle kramen er weer staan is de markt helemaal compleet."

Blije klanten
Ook de klanten van Broon Dierbenodigheden zijn blij om de marktkraam weer te verwelkomen in 's-Heerenberg. "Mijn man vertelde dat de kraam er weer zou staan, dus ik heb meteen maar speeltjes en kauwbotjes ingekocht", vertelt Wilma Medze. Ook marktmeester Peters laat weten veel positieve reacties te horen over de terugkeer van de kramen: "Het publiek begreep niet waarom de kramen niet meer welkom waren."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)