Kooplokaal Doetinchem bundelt krachten

Gepubliceerd: 20-03-2020 16:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 16:48

Het online platform Kooplokaal Doetinchem is vrijdag online gegaan. Op de website kunnen lokale ondernemers hun producten en diensten aanbieden, met als doel om deze crisistijd door te komen.

"De coronacrisis komt hard aan in de binnenstad", aldus Gabi Hunter, voorzitter van de ondernemingsvereniging en betrokken bij de organisatie. "Het ging eigenlijk in fases. Eerst was iedereen nog vol goede moed en gewoon open. Toen moest de horeca sluiten en toen veranderde de binnenstad al in een beetje in een spookstad." Met het platform willen de ondernemers de krachten bundelen en samen overeind blijven. "Iedere ondernemer of horecazaak kan zich aanmelden en vervolgens hun producten aanbieden. De kracht is dat we het dan bundelen. Dus als je bij drie verschillende winkels bestelt, worden de producten gebundeld en door één van de zaken bezorgd."

Naast Kooplokaal Doetinchem is Achterhoek Bezorgt - een site voor Achterhoekse horecaondernemers waarop klanten hun gerechten kunnen bestellen - en ook Coronahulp Achterhoek gelanceerd. Op die hulpwebsite kunnen mensen diensten vragen en aanbieden, om elkaar door de crisistijd heen te loodsen.

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)