Komst Van der Valk Doetinchem weer stapje dichterbij

Gepubliceerd: 27-09-2019 0:09. Bijgewerkt: 27-09-2019 0:51

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond enthousiast gereageerd op de komst van een Van der Valk hotel aan de Europaweg. Het ontwerp voor het nieuwe hotel zal de komende zes weken nog ter inzage komen te liggen, waarbij een ieder zijn zienswijze op mag geven.

Volgens Lokaal Belang Doetinchem biedt de komst van de hotelketen grote voordelen voor de lokale economie. 'Dit trekt zelfs mensen vanuit Duitsland aan om naar Doetinchem te komen', denkt Henri-George Moïze de Chateleux. Ook D66 vindt het een mooie ontwikkeling voor de gemeente en de regio. 'Dit biedt ook kansen voor werkgelegenheid', zegt Jordy Mullink.

Groenlinks vindt dat er goed rekening moet worden gehouden met de natuurlijke omgeving waarin het hotel moet komen te staan. 'Het is wel goed om te zien dat landschappelijke waarde een voorwaarde is voor dit project', aldus Marcella Heerenveen. Alleen de SP is groot tegenstander van de komst van Van der Valk. Volgens de partij lijken er geen grenzen meer te zijn waar bedrijven zich mogen vestigen.

Wethouder Ingrid Lambregts is blij met de positieve woorden vanuit de raad. 'Van der Valk is gewoon een waardevolle toevoeging voor ons als centrumgemeente', zegt Lambregts. 'Dit versterkt de positie van onze stad en komt ten goede aan onze inwoners.'

Nadat de zienswijzen zijn bekeken mag de gemeenteraad er een finale klap opgeven. Bezwaarmakers kunnen dan alleen nog de gang maken naar de Raad van State. Lambregts durft zich nog niet aan te wagen aan de vraag wanneer de schop definitief de grond in mag. 'Met heel Nederland op slot vanwege de stikstof problematiek durf ik daar geen uitspraken over te doen.'

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)