Koen Hermans kan eerste titel bijna proeven

Gepubliceerd: 06-07-2018 11:07. Bijgewerkt: 06-07-2018 12:39

Zijspancrosser Koen Hermans kan zaterdag met zijn Franse bakkenist Nicolas Musset in Rhenen voor het eerst in zijn carrière de ONK-titel pakken. Slechts één punt scheidt de crosser van zijn directe concurrent Etienne Bax.


“Het wordt echt een spannende dag”, aldus Hermans, die verwacht dat de beslissing op het ONK in Rhenen in de tweede manche valt. “Dit is de eerste keer dat ik de kans krijgen om met het ONK eerste te worden. Het is natuurlijk wel extra spannend, maar ik kan de druk wel goed wegleggen. Ik ga m’n wedstrijd rijden en er het beste van maken, meer kan je niet doen.” De titel zou een bekroning zijn op het beste seizoen tot nu toe uit de carrière van Hermans. Zo pakte de 21-jarige crosser met zijn bakkenist al de zege tijdens de ‘thuiswedstrijd’ in Varsseveld.

Hermans, woonachtig in Hengelo, groeide op in een ware motorcrossfamilie. Familieleden zijn ook regelmatig aan het klussen in de garage van de jonge crosser in Baak. “Ik zou niet meer zonder de cross kunnen”, aldus de jonge zijspancrosser. “Het is een kick wat je krijgt en als de resultaten ernaar zijn, is al het werk de moeite waard geweest.” De ONK-titel zou voor Hermans een absoluut hoogtepunt zijn, maar hij heeft meer ambities richting de toekomst. “Van kleins af aan wil ik al wereldkampioen worden. We komen steeds dichter bij en rijden nu echt in de top. We doen ons best en ik hoop dat we dat kunnen waarmaken.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)