Koemans (21) bereikt halve finale in Tsjechië

Gepubliceerd: 27-07-2017 9:07. Bijgewerkt: 27-07-2017 9:33

De Zelhemse bokser Stanley Koemans is doorgedrongen tot de halve finale van een AIBA toernooi in Tsjechië. Hij won de kwartfinale overtuigend van de Poolse Aleksander Stawirej.

“De wedstrijd liep heel erg goed”, zegt Stanley Koemans. “Ik heb elke ronde echt overklast gewonnen.” Het is voor de Zelhemse bokser het laatste toernooi van dit seizoen. Donderdag vecht hij de halve finale tegen de kampioen van Duitsland. “Dat gaat een zware wedstrijd worden, want die jongen is ook gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen”, aldus Koemans. “Maar ik heb er al twee keer eerder tegen gevochten en ik weet dat ik alles in huis heb om van hem te kunnen winnen.”

Het seizoen is voor de boomlange bokser al geslaagd. “Veel wedstrijden gebokst en ook veel gewonnen. Het was een mooie stijgende lijn van het begin tot het eind.” Alle toernooien en wedstrijden speelt de Achterhoeker met zijn blik op de Olympische Spelen in 2020. “Ik voel dat ik op de goede lijn zit, elke wedstrijd wordt beter. Het wordt steeds helderder, het pad naar die Spelen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)