Koeien dansen weer erg vrolijk de wei in

Gepubliceerd: 28-03-2019 16:03. Bijgewerkt: 28-03-2019 16:19

De lente is begonnen en dat betekent dat koeien in de regio deze dagen voor het eerst sinds lange tijd weer de wei in mogen. Dat zorgde donderdagochtend in De Heurne niet enkel voor vreugde bij de koeien, maar het koeiendansen zorgde ook voor een lach bij de veehouder en de aanwezige toeschouwers.


"Het is een speciale dag", aldus veehouder Manfred Keuper. "Ook een klas van basisschool De Klimop uit Lintelo is aanwezig. Ieder jaar ontvangen we een groep en dat proberen we te combineren met de koeien die voor het eerst weer naar buiten gaan. Dat is voor de kinderen heel mooi, een teken dat het voorjaar weer begonnen is." De leerlingen genoten zichtbaar. "Het is heel leuk", aldus een van de leerlingen. "Ze springen allemaal en gingen met hun koppen tegen elkaar."

Met het bezoek aan de boerderij hoopt Keuper de kinderen te laten zien waar hun zuivel vandaan komt. "Hoe een koe eet en zich beweegt. Het is belangrijk dat kinderen weten waar hun melk vandaan komt", aldus Keuper. De koeien lopen niet het hele jaar in de wei omdat er 's winters geen gras groeit. "Nu groeit het gras weer en lopen de koeien de komende zes maanden buiten", aldus de veehouder.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)