KNVB wil regionale competities organiseren

Gepubliceerd: 02-02-2021 13:02.

Voetbalbond KNVB wil voor amateurverenigingen regionale competities organiseren voor het vervolg van de huidige competitie. De lagere elftallen van alle Nederlandse voetbalclubs gaan dan per regio strijden om de KNVB Regio Cup.

"De regionale aanpak zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby’s", aldus de voetbalbond. De KNVB wil de Regio Cup in eerste instantie invoeren voor de teams in de zogenaamde B-categorie, elftallen in de lagere klasses van het amateurvoetbal. "Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten", aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. "Als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup." Daarnaast hoopt Van der Zee dat de voetballers binnenkort ook weer mogen trainen: "Veel van deze 600.000 voetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is voor de gezondheid en weerstand, zowel lichamelijk als geestelijk. Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen, want dat hebben we allemaal zo enorm gemist.”

Voor de A-categorie, de eerste elftallen en hoogste jeugdelftallen van de voetbalclubs, liggen er nog scenario’s op tafel waarin het huidige seizoen een vervolg krijgt. De deadlines hiervoor verschillen. De KNVB komt woensdag met een routekaart met daarop alle mogelijkheden en de deadlines voor de standaardelftallen. Mochten deze competities in deze categorie ook niet op tijd uitgespeeld kunnen worden, dan gaan ook deze teams volgens de voetbalbond strijden om de Regio Cup.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)