KNGF krijgt 600 kilo doppen van Zwarte Cross

Gepubliceerd: 18-07-2017 17:07. Bijgewerkt: 19-07-2017 17:01

De Zwarte Cross heeft tijdens de afgelopen editie ruim zeshonderd kilo aan plastic doppen verzameld voor KNGF Geleidehonden. Dat is minder dan vorig jaar, toen ruim 850 kilo werd opgehaald.


"Vorig jaar was het natuurlijk iets warmer dan dit jaar", aldus initiatiefneemster Francis Bonenkamp. Ondanks dat het dit jaar wat minder kilo's zijn, is ze tevreden over het resultaat. "Alles beetjes die we binnenkrijgen zijn meegenomen. Ik ben heel blij met alles dat binnenkomt." Bonenkamp benaderde vorig jaar de Zwarte Cross om de doppen in te zamelen. De Feestfabriek reageerde positief. "Dat we een goed doel kunnen steunen door weinig inspanning, dat is natuurlijk ideaal en daar werken wij dan zeer graag aan mee", vertelt Lianne Overgoor, coördinator horeca van de Feestfabriek.

Er is ongeveer twintigduizend kilo aan doppen nodig om één hond te kunnen opleiden, wat gelijk staat aan vijfduizend euro. Evenementen kunnen daar een grote bijdrage aan leveren, maar volgens Bonenkamp gebeurt dat nog weinig. "Mañana Mañana heeft wel al meegeholpen, maar dat is ook van de Feestfabriek", aldus de inzamelaar. "Het zou mooi zijn dat bijvoorbeeld de Wandelvierdaagse in Nijmegen en andere festivals ook mee gaan doen. Dat brengt gewoon heel veel doppen op." Overgoor is het met haar eens. "Ik denk dat het een goed voorbeeld is voor anderen om net zo goed mee te doen aan dit mooie initiatief."

Meer over de Zwarte Cross lees je hier.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)