Knappe winst De Graafschap op FC Volendam

Gepubliceerd: 24-01-2021 14:01. Bijgewerkt: 24-01-2021 15:11

De Graafschap heeft zondagmiddag de druk op de kop van de ranglijst in stand gehouden met een knappe zege op bezoek bij FC Volendam. Ondanks twee blessuregevallen waren de Doetinchemmers sterker, wat resulteerde in een 1-4 overwinning.


De wedstrijd was koud onderweg toen Rick Dekker gewisseld moest worden met een op het oog ernstige blessure. FC Volendam-middenvelder Boy Deul mocht na dat moment aanleggen voor een vrije trap, maar doelman Rody de Boer bracht redding. In de 26e minuut kwam De Graafschap op voorsprong. Ralf Seuntjens tikte de bal opzij naar Jordy Tutuarima. De voorzet van de vleugelverdediger kwam op het hoofd terecht van de ingeschoven Jasper van Heertum: 0-1. Even later kreeg Seuntjens zelf een schotkans, maar Joey Roggeveen hield de bal tegen. Samuele Mulattieri was van afstand dichtbij de gelijkmaker nadat De Boer uit zijn goal kwam, maar Ted van de Pavert bracht met zijn hoofd redding op de doellijn. Vlak voor rust viel ook Seuntjens geblesseerd uit.

De eerste aanval na rust resulteerde in de 0-2. Invaller Johnatan Opoku werd diep gestuurd door Julian Lelieveld en plaatste de bal fraai in de verre hoek binnen. Van Heertum schoot de bezoekers na 53 minuten spelen vanaf de rand van het zestienmetergebied op 0-3 na een afgeslagen corner. Vijf minuten laten bracht Martijn Kaars met een intikker FC Volendam terug tot 1-3. De thuisploeg probeerde daarna iets te forceren, maar moest nog een tegendoelpunt incasseren. Invaller Daryl van Mieghem bereikte Camiel Neghli. De 19-jarige tekende een kwartier voor tijd van dichtbij voor zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal en de beslissing in de wedstrijd: 1-4.

De Graafschap blijft door de overwinning in het spoor van de koplopers van de competitie. Het gat naar Cambuur Leeuwarden en Almere City bedraagt nu zes punten. De ploeg van trainer Mike Snoei komt vrijdagavond weer in actie, dan komt TOP Oss naar De Vijverberg.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)