Klomp bij De Vijverberg met verf besmeurd

Gepubliceerd: 20-02-2018 11:02. Bijgewerkt: 20-02-2018 12:59

De klomp die de voorgevel van stadion De Vijverberg in Doetinchem siert is maandagnacht besmeurd met rode en gele verf. De Graafschap overweegt vervolgstappen, maar wil bovenal de rust bewaren in aanloop naar de wedstrijd op zondag 4 maart.


"Het is niet goed om verder olie op het vuur te gooien", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. Hij veroordeelt de besmeuring, maar houdt zich verre van oorlogstaal. De geel-rode kleuren lijken te duiden op een bezoek van supporters van voetbalclub Go Ahead Eagles uit Deventer. De verhoudingen tussen supporters van de twee voetbalclubs zijn bekoeld geraakt sinds het promotieduel in mei 2016. Voor represailles vanuit De Graafschap is Ostendorp niet bang. "Ik heb er alle vertrouwen in dat een oproep daartoe niet nodig is."

De Graafschap overweegt wel om aangifte te doen naar aanleiding van de besmeuring. "Daar wil ik even over na gaan denken", aldus Ostendorp. "Voorlopig is het van belang dat de klomp gewoon weer in onze clubkleuren komt." De Doetinchemse voetbalclub speelt zondagmiddag 4 maart de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in Deventer. Eerder dit seizoen werd in Doetinchem met 1-1 gelijkgespeeld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)