Kleiner Berkelfestival wil grens slechten

Gepubliceerd: 11-08-2021 16:08. Bijgewerkt: 11-08-2021 16:18

Het grensoverschrijdende Berkelfestival in Eibergen gaat alsnog door, maar wel in afgeslankte vorm. In het Openluchttheater Eibergen treden op zaterdag 21 augustus onder meer Wibi Soerjadi en Mart Hillen op.


“De insteek is om mensen en culturen aan beide zijden van de grens te verbinden”, vertelt Raph Schouten van het Openluchttheater Eibergen over het festival. De organisatie is door Berkelland gevraagd om het Berkelfestival te organiseren. Het evenement is geinitieerd door acht Duitse en Nederlandse gemeenten. In 2019 was het Duitse Gescher de gastheer, vorig jaar kreeg Berkelland de eer toebedeeld. In 2020 kon het echter niet doorgaan door de coronacrisis. Nu gaat het wel door, in aangepaste vorm. “We hebben gekeken hoe we een programma kunnen organiseren waarbij we elke doelgroep bedienen”, zegt Raph Schouten van de organisatie.

Met onder meer Wibi Soerjadi, Warboel, Mart Hillen en Marieke Dollekamp biedt de organisatie ‘een gevarieerd aanbod’ qua optredens. Er zijn maximaal 350 mensen per optreden welkom. “We garanderen dat iedereen op anderhalve meter van elkaar kan zitten of staan”, verklaart Schouten. “We hadden meer mensen kunnen toelaten, maar dan moet je met allerlei checks gaan werken.” De kaartverkoop is woensdag van start gegaan. Met behulp van een advertentie in een Duitse krant hoopt Schouten ook gasten van over de grens te lokken.

Tien procent
Het huidige Berkelfestival is een afgeslankte vorm, oorspronkelijk zou het evenement twee dagen duren. “We zijn meer dan een halfjaar bezig geweest om een groot festival te organiseren langs een twee kilometer lang parcours langs de Berkel”, verzucht Schouten. “We hadden meer dan vijftig standhouders en artiesten geboekt, die hebben we allemaal moeten afzeggen. Wat we nu gaan doen is misschien tien procent van het oorspronkelijke plan, maar het kon ook niet anders.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: PR Openluchttheater Eibergen

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)