Kiteboardtalent uit Ulft timmert aan de weg

Gepubliceerd: 16-02-2018 14:02. Bijgewerkt: 16-02-2018 14:35

In de kiteboardwereld wordt nu al rekening gehouden met Jamie Overbeek uit Ulft. De pas twaalfjarige atleet moet wachten tot zijn zestiende om aan wedstrijden mee te mogen doen, maar timmert met zijn hoge sprongen al hard aan de weg.


"Wij zijn heel veel in Denemarken op vakantie geweest en daar is hij eigenlijk met een hele kleine kite op het strand begonnen", vertelt vader Peter Overbeek. Het kleine vliegertje op het Deense strand groeide echter in korte tijd uit naar een groot zeil. "We zagen dat hij daar erg handig in was en talent had", aldus Peter. "Daar hebben we hem de support voor gegeven om dat te ontwikkelen." Jamie greep de kans met twee handen aan en springt inmiddels tot meer dan veertien meter hoogte. "Het leukste vind ik het hele hoge springen en trucjes doen", vertelt hij zelf.

Angst kennen zijn ouders niet als Jamie hoog door de lucht zweeft, alleen trots. "Jamie beheerst de techniek zo goed dat we niet bang zijn dat er iets gebeurt", zegt Peter. "Hij zit op een erg hoog niveau en dat wordt bevestigd door andere mensen. En hij zit op een unieke positie wat leeftijd betreft." De jonge kiteboarder zelf wil de komende tijd verder ontwikkelen en hoopt uiteindelijk aan wedstrijden over de hele wereld mee te doen. "Mijn record is 14,1 meter, maar ik hoop dat ik volgend jaar wel over de vijftien meter ga springen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)