Kistemaker wil adviesrol bij De Graafschap

Gepubliceerd: 09-05-2018 17:05. Bijgewerkt: 09-05-2018 17:22

Simon Kistemaker wil zijn oude liefde De Graafschap helpen in de vorm van een adviesrol. De legendarische oud-trainer geniet te weinig van het spel van de ploeg en vraagt zich hardop af waarom er niet meer Achterhoekers in het team spelen.

“De Achterhoek heeft altijd goede voetballers voortgebracht”, zegt Simon Kistemaker in gesprek met REGIO8. “Maar je moet ze wel zoeken en opleiden. Ik vind dat een belangrijk punt, de binding met de club. Als je (Frank red.) Olijve, (Tim red.) Receveur en dat soort perenplukkers aantrekt... Als je iets koopt, moet je meerwaarde halen. Anders moet je ze zelf opleiden.” Kistemaker geeft aan weinig contact te hebben met manager voetbalzaken en zijn voormalige spits Peter Hofstede. “Dat vind ik jammer”, aldus de oud-trainer. “Bij een hoop gerenommeerde oudere trainers zie je dat ze als adviseur bij een club komen.”

Kistemaker geeft aan vaak met oud-Superboer en voormalig FC Lienden-trainer Hans Kraaij Jr. te praten. “Hij ziet ook in die hele Tweede Divisie spelers lopen. Als je één keer in de maand daar met Kraaij en met mij daarover praat, dan bouw je een systeem op met spelers die doorgegeven worden.” Op de vacature voor commissaris bij De Graafschap zal Kistemaker niet solliciteren. “Ik ga nooit mezelf aanmelden. Als ze wat willen, zullen ze me moeten benaderen.''

De wedstrijden tussen De Graafschap en Telstar zijn donderdag en zondag live te volgen bij Optimaal FM.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)