Kinderraad pleit voor betere speelplekken

Gepubliceerd: 07-04-2021 17:04. Bijgewerkt: 07-04-2021 17:15

De toegankelijkheid van speeltuinen in de gemeente Doetinchem moet worden verbeterd en geschikt worden gemaakt voor kinderen met een beperking. Dat is het eerste voorstel van de Doetinchemse kinderraad dat woensdagochtend aan gemeenteraadsleden is gepresenteerd.

“Kinderen met een handicap moeten ook zonder zorgen buiten kunnen spelen en er zodoende bij horen”, vertelt Eefje die samen met Indy namens de kinderraad het voorstel presenteert aan de Doetinchemse gemeenteraadsleden. De vijftien kinderraadsleden hebben de afgelopen tijd op hun school moodboards gemaakt, waaruit een gezamenlijk voorstel is gekomen. Zo willen de kinderen dat de toegankelijkheid van huidige speeltuinen worden verbeterd en aantrekkelijker worden gemaakt. Daarbij kan worden gedacht aan een 'voelmuur' of 'voetenpad' met muziek en geluidsattributen. Wethouder Henk Bulten reageert enthousiast op het plan. “Ik ben blij met het voorstel uit de kinderraad waarover ze goed hebben nagedacht.” Bulten hoopt op korte termijn al iets te kunnen realiseren. “Er is wat geld beschikbaar dus ik ga dit graag samen met de kinderen oppakken.”

Doetinchem beschikt sinds afgelopen najaar over een eigen kinderraad met vijftien leerlingen van verschillende basisscholen. De kinderraadsleden bespreken onderwerpen die zij van belang vinden voor kinderen in de gemeente. De ideeën zullen door de ‘volwassen’ gemeenteraad serieus worden bekeken. Het voorstel van de kinderraad voor aantrekkelijke en toegankelijke speeltuinen wordt binnenkort in de Doetinchemse gemeenteraad besproken.

Foto: REGIO8 (ter illustratie)


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)